STEM- en muziekkamp te Berchem

19 kinderen, 5 begeleiders hebben gedurende de week van 9 tot 12 augustus gewerkt rond circulair ondernemen, STEM en kunst. Jongeren van vzw Anders Leren hebben de kinderen begeleid tijdens de techniek, muziek- en sportactiviteiten. Een bezoek aan het Vleeshuis te Antwerpen gaven de jongeren en kinderen de nodige inspiratie bij het voorbereiden van een toonmoment bij de bewoners van het aanpalende woonzorgcentrum.
Tijdens de activiteiten kregen de kinderen de nodige uitleg bij de gebruikte materialen en de impact op het klimaat. Kunststof, leder, aluminium, glasvezel,…. werden bewerkt, gepersonaliseerd en geassembleerd tot een volwaardig instrument. Dagelijkse oefenmomenten (muziek, beweging en tekst) wisselden de techniek- en artistieke activiteiten af. Bij het afsluitende toonmoment  stond de actieve betrokkenheid centraal van bewoners en ouders.

VZW ANDERS LEREN

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

PARTNERS