SCHUIFPUZZEL: ZET DE INSTRUMENTEN OP DE JUISTE PLAATS 

Een schuifpuzzel is een soort puzzel waarbij je verschillende stukjes  moet verplaatsen om een bepaalde afbeelding te maken.  De schuifpuzzels bestaan uit 9 of 16 vakjes die meestal met een afbeelding zijn bedrukt. Eén van de vakjes is niet voorzien van een cijfer en is donker. Zoek dit vakje op en klik op een aangrenzend vakje. Je merkt: er komt beweging in het geheel.  Het doel van een schuifpuzzel is om alle stukjes op de juiste manier te verplaatsen zodat de afbeelding wordt gevormd. 

Op deze 3 puzzels worden instrumenten voorgesteld. De eerste puzzel bestaat uit 9 vakjes. De twee andere puzzels bestaan uit 16 vakjes. Je zal merken dat de moeilijkheidsgraad oploopt! Veel succes!

GEODETISCHE KOEPEL

Een geodetische koepel of geodetisch gewelf is een koepel of gewelf, dat door de speciale constructie zeer licht kan worden uitgevoerd. De naam komt van de driehoeksmeting, een onderdeel van geodesie. Een geodetische koepel is een soortgelijk geheel van driehoeken. De constructie is zelfdragend: er is geen verdere ondersteuning nodig. Het is vaak min of meer het bovenste deel van een geodetische bol.

TRANSIT bouwt geodetische koepels met lattenbodems van ziekenhuisbedden of van PVC-buizen. De koepels lenen zich perfect om meditatieve workshops te laten doorgaan.

video
play-rounded-outline
Geodetische koepel gebouwd van lattenbodems