CILAB ontwikkelt kleding voor de muzikanten van het upcycle-project. Uniforme zwarte broeken en flashy pulls worden gecreëerd.

Jongeren als motor voor verandering

De vele naaimachines en kledij maken duidelijk dat ze bij CILAB de handen uit de mouwen steken. Op de grote tafel in het midden van de ruimte ligt een skateboardtas gemaakt van een skibroek, aan de muur hangt kledij van Daily Paper en een vestje voor camp2camp, waarvan de jaszak in een vorig leven een slaapzak was. Hun passie en netwerk maken van CILAB de uitgelezen speler om een verschil te maken in de textielwereld.

De jongeren vandaag denken ook al meer kritisch na over waar hun kledij vandaan komt, en ze kopen veel tweedehands kledij.

“Sibille en ik maken ontwerpen die anderen daarna zelf kunnen maken én aanpassen naar hun eigen smaak. We hebben momenteel enkele pas afgestudeerden aan boord die de praktische uitwerking kunnen opnemen,” legt Clinton uit. “De jongeren vandaag denken ook al meer kritisch na over waar hun kledij vandaan komt, en ze kopen veel tweedehands kledij. In mijn tijd was dat nog niet het geval.”

[postgallery_grid data_source=”data-9″ images_attach=”6001,6000,5999,5998,5997″ null=”” content_type=”image” masonry=”masonry_style_1″ columns=”2″ columnpadding=”column_padding_5″ load_ajax=”scroll_load”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hide picture