Geodetische koepel

Een geodetische koepel onderscheidt zich van de standaardvormen van gebowen. Het combineert intelligent design met functionaliteit.

Door zijn onconventionele vorm en harmonieuze uitstraling is de geodetische koepel een echte blikvanger. Zij betoveren de toeschouwer vaak door hun harmonie, buitengewone geometrie en schoonheid.

Een geodetische koepel is een schikking van veelhoeken die een echte geodetische bol benadert. Een geodetische koepel is een deel van een geodetische bol.

Geodetische koepels vormen op vele manieren efficiënte structuren. De driehoeken vormen een zeer stabiele vorm. Zo zijn geodetische koepelgebouwen uitermate bestand tegen krachten als sneeuwvalaardbevingenwind en zelfs tornado’s.

Bovendien is de oppervlakte van een geodetische koepel slechts 38% van die van een doosvormig gebouw dat dezelfde voetafdruk omsluit.

Bij een geodetische koepel is er dus minder oppervlakte blootgesteld aan buitentemperatuurschommelingen, waardoor het minder duur is om te verwarmen en te koelen dan een rechtlijnige structuur.

Bovendien kunnen geodetische koepels snel en zonder zwaar materieel worden gebouwd. Met behulp van geprefabriceerde onderdelen, moet u een minimum aantal mensen om de koepel te bouwen voor een 185 vierkante meter huis in minder dan 10 uur.

Door zijn geometrie is een geodetische koepel zelfdragend zonder dat er extra interne kolommen of dragende binnenmuren nodig zijn. Dit kenmerk maakt dergelijke structuren aantrekkelijk voor gebruik als kerken, sportarena’s en tentoonstellingszalen.

PARTNERS 

video
play-rounded-outline
Geodetische koepel gebouwd van lattenbodems

© 2023 Transit