9 oktober M FAIR

Meer slagkracht door ambacht! 

 

In traditioneel Afrika maakt muziek integraal deel uit van het leven. Zij heeft sociale, rituele en ceremoniële functies, alsook  enkele zuiver recreatieve doeleinden. Muzikale activiteiten zijn geritualiseerd en bedoeld om de zichtbare wereld met de onzichtbare te verbinden. Dansen is vaak een belangrijk onderdeel van het rituele en spirituele aspect van muziek.

 

Percussie-instrumenten zijn het meest populaire instrument in Afrikaanse samenlevingen. Het ritmische aspect van de Afrikaanse muziek verenigt de muziek van verschillende groepen en gebieden.

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag als instrumentenbouwer en muzikant.
Net als in de Afrikaanse traditie gaan we aan de slag met restmaterialen (industriëel afval) om een volwaardig percussie-instrument te bouwen. Diverse materialen (kunststof, leder, glasvezel, aluminium,…. ) worden op een inventieve manier geassembleerd.

Voor het personaliseren van het instrument laten we ons inspireren op een Afrikaanse motieven. Afrikaans design is niet beperkt tot één enkele esthetiek, maar is veelzijdig en wordt beïnvloed door de historische en actuele, lokale en mondiale context waarin de ontwerper of consument leeft.

 

We gaan uiteraard ook als muzikant aan de slag. Dansbare ritmes en elementaire technieken worden aangebracht.Op een heel eenvoudige manier komen we tot samenspel waarbij professionele muzikanten garant staan voor spektakel. Ambiance verzekerd! 

PARTNERS 

video
play-rounded-outline
video
play-rounded-outline