Netwerk van geëngageerde burgers voor asielzoekers, (erkende) vluchtelingen en nieuwkomers om hen op een warme menswaardige manier te ondersteunen in hun nieuwe stad.

Welcome in Mechelen (WiM) ontstond in februari 2016 als een initiatief van Mechelaars en is uitgegroeid tot een heus netwerk van geëngageerde burgers die de “handen uit de mouwen steken” voor asielzoekers, (erkende) vluchtelingen en nieuwkomers om hen op een warme menswaardige manier te ondersteunen in hun nieuwe stad.

Sinds november 2016 is WiM een vzw. WiM wil de integratie op een racismevrije manier helpen realiseren. Eén van de belangrijkste WiM-karakteristieken is “ontmoeting organiseren”: activiteiten op het getouw zetten waarbij vluchtelingen/nieuwkomers de gelegenheid wordt geboden om Mechelaars te ontmoeten, contact te leggen, met mogelijkheid om samen verder op weg te gaan. Uiteraard is dit een tweerichtingsverkeer en leren Mechelaars minstens evenveel van nieuwkomers. WiM gaat weg van het caritatieve, van de Bad, Bed, Brood politiek en beschouwt vluchtelingen en nieuwkomers als gelijkwaardig.

Op 20 juni 2021 organiseerde Transit de bouw van de Taurom. Cilindertrommels zijn er natuurlijk in alle soorten en maten, maar je kan ook zelf een trom maken. En waar je misschien je hand niet omdraait voor een simpele taurom, kan een beschilderde, gegraveerde taurom het uiterste vergen van je artistieke talenten. De Taurom kan op verschillende niveaus worden vervaardigd. Afhankelijk van je wensen kunnen we de materialen leveren in diverse graad van afwerking.

PARTNERS 

Hide picture