Basisschool Don Bosco Heverlee heeft zich geëngageerd om het project te ondersteunen. Tijdens de wekelijkse lessen muzische vorming wordt een  traject aangeboden voor de leerlingen van de lagere school. Ca 350 leerlingen gaan wekelijks aan de slag met de upcycle instrumenten. Dit gebeurt tijdens de lessen van de muzische leerkracht Trees Spelier.

Het gaat hierbij over activiteiten waarbij muziek, beweging en woord elkaar vlot afwisselen. Verder worden mogelijkheden verkend naar andere vakgebieden: techniek, cultuur, beeldopvoeding,…. Bedoeling is om dit traject volledig in beeld te brengen.

De lessen worden deels gegeven, in een ruime muzische klas. Leerlingen hebben hierbij de mogelijkheid om te bewegen of aan de slag te gaan in kleine groepjes.

Het leertraject wordt zoveel mogelijk in beeld gebracht door de medewerkers van Transit. In eindfase wordt een audio-visuele opname gemaakt in een aangrenzende ruimte. Deze ruimte is voorzien van een green key, lichtinstallatie en diverse camera’s.

PARTNERS 

© 2023 Transit