[blockquote]You must find the place inside yourself where nothing is impossible

 

Deepak Chokra

[/blockquote]

SOUNDHEALING

Ontspanning en meditatie

Deze sessie bestaat uit 2 delen. In een eerste deel staat ritme centraal.  Elke deelnemer beschikt over een regarom. 
De klanken van de lijsttrom, die de hartslag van moeder aarde worden genoemd,  geven een trillingen weer. Hierdoor ervaar je in je hersenen een zekere rust. Een verbinding met jezelf ontstaat. In een tweede luik staat melodie centraal. Muziek in combinatie met de trillingen van een gastong opent het hart en brengt je in het nu. De pentatonische klanken van de gastongs en hun prachtige betekenis brengen de deelnemers in een diepe rust en wiegen hen naar de stilte.  De gastongs worden gecombineerd met padshaker, tapa, kulindro.
Indien gewenst kan een geodetische koepel worden opgesteld.

Gebruik van muziek en geluid voor  transcendente doeleinden bestaat al sinds het bewustzijn van de mens. Ze worden door sjamanistische culturen van over de hele wereld, van Siberië tot aan Zuid Amerika, al duizenden jaren toegepast.
Zij gebruiken ritmes, specifieke klanken en herhaling om een staat van veranderend bewustzijn te creëren.
Dit principe komt in de oudheid keer op keer terug. De priesters uit het oude Egypte wisten hoe zij de kracht van het geluid konden inzetten om de energetische centra van het lichaam te doen ontwaken en te harmoniseren. Ook de boeddhistische Tibetaanse traditie kent een enorme hoeveelheid aan kennis over de kracht van geluid. Sjamanen, priesters en heelmeesters droegen en dragen deze kennis met zich mee, zij  “voelen” deze wijsheid achter het ritme, achter muziek en helend geluid.

Hide picture