Dankzij de wet der resonantie weten wij dat alles in het Universum met elkaar communiceert via trillingen. Alle voorwerpen en alle levende wezens bezitten een eigen trilling, evenals alle organen en cellen in ons lichaam. Door de trilling in je organen, cellen en alles wat daarmee samenhangt omhoog te brengen voel je, je fijner en lekkerder in je lichaam en gaan dingen soepeler.

Nexus bestaat uit een klankkast, een slagvel (bovenvel) en een resonantievel (ondervel). Op het resonantievel kan een snaarmat (van ijzer of van nylon) (snaren) worden gedrukt waardoor de kleine trom een scherp geluid produceert.  De trom wordt doorgaans bespeeld met trommelstokken, maar soms ook met bijvoorbeeld brushes (uitschuifbare kwasten met meerdere dunne metalen uiteindes).Hoe strakker het vel wordt gespannen, hoe hoger het geluid van de trom wordt.

Trilling is beweging en wordt uitgedrukt in Hertz (Hz). 1 Hz is één trilling in één seconde. Eén trilling is een beweging vanuit een rustpunt naar een piek, dan via het rustpunt naar een dal en weer terug naar het rustpunt. De beweging is als een sinus. Als dit in én seconde gebeurt dan spreken we van één hertz, één trilling ofbeweging in één seconde. Een aantal trillingen in een seconde wordt ook wel frequentie genoemd.

Een verstelbaar statief uit kunststof zorgt ervoor dat het instrument door groot en klein kan worden bespeeld.

De Nexus wordt bespeeld met 2 drumstokken voorzien van een rubberen bol. Het vel kan minder of meer worden aangespannen door de aluminiumbuisjes aan te trekken. 

Nexus, komt van het Latijnse “nectere”, verbinden:  verbinding (de link) die twee of meer personen of dingen met elkaar in verband brengt. …Slagvel en resonantievel worden met elkaar in verbinding gebracht door luchttrillingen.

[rowshape type=”rowshape_5″ height=”120″ shadow=”enable” color=”#ededed”]

RESONANTIETROMMEN IN ANDERE CULTUREN

De nexus kan worden gebruikt in diverse formules:

-muziekworkshops in combinatie met andere instrumenten.

                 -soulcycle
                 -upcycledance
                 -soundtrack
                 -drumcircle

Tarieven en reserveringen voor aanschaf, bouw en workshops vind je hier.

Hide picture