De zephyr is een  percussie-instrument gemaakt van hangende aluminiumbuizen. De buizen zijn opgehangen samen met een houtblokje  dat de buizen kan raken wanneer ze of een ander windvangend oppervlak worden geblazen door de natuurlijke beweging van de lucht naar buiten. Ze worden meestal buiten een gebouw of woning opgehangen als een visueel en auditief tuinornament. Aangezien de percussie-instrumenten worden geslagen volgens de willekeurige effecten van de wind die op de wind blaast, worden windgongen beschouwd als een voorbeeld van op toeval gebaseerde muziek. De buizen kunnen door de toevallige beweging van lucht eenvoudige melodieën of gebroken akkoorden creëren.

  1. De aluminiumbuisjes zijn met een buizensnijder op de millimeter op de juiste lengte gesneden.Om de correcte lengte van het aluminiumbuisje, en de locatie van de ophangingspunten te  meten, doen we beroep op een berekeningsapplicatie.

Een klanksculptuur is een sculptuur of constructie die klank produceert. De klank ontstaat vanuit de mechanische werking van de klanksculptuur of doordat ze extern wordt aangedreven, bijvoorbeeld door omgevingsinvloeden (wind, zonlicht etc.) of elektrisch.

Zephyr was de Griekse god van de westenwind, die werd beschouwd als de zachtste wind, vooral in vergelijking met de koudere noordenwind, Boreas. De warme westenwind bracht het lenteseizoen. Zelfs vandaag betekent de naam van de god een warme en lichte bries.

ENKELE VOORBEELDEN VAN KLANKSCULPTUREN

Why should we not recognize in the lightning, the thunder, and the storm wind, the approach of an overwhelming Power, and in the scent of flowers and the gently rustling zephyr the presence of a Being full of love?

Johann Wolfgang von Goethe

Rb479b7ab1977d6f155b2a7689937ac49 (1)

De zephyr is beschikbaar in bouwpakketten. De nodige info vind je hier

Tarieven en reserveringen voor aanschaf, bouw en workshops vind je hier.

© 2023 Transit