In de voorlaatste fase van het traject wordt vormgegeven aan de attributen: de mantela of rasp, het lederen handvat en de aluminium opspanbuisjes. 

De Taurom beschikt over een lederen handvat. Dit laat toe om het instrument op een vlotte manier te hanteren en bepaalde bewegingen toe te laten. Het handvat kan op maat worden versteld.
Om dergelijk handvat te realiseren vertrekken we van lederafval van salons of binnenbekleding van wagens. Het lederen riempje wordt op maat gesneden volgens het sjabloon. De nodige gaten worden aangebracht en voorzien van zeilringen.

De Taurom wordt manueel opgespannen dmv een nylonkoord.

8 opspanbuisjes uit aluminium zorgen voor bijkomende opspanmogelijkheid. Deze buisjes hebben een lengte van ca. 2 cm. Met een pijpsnijder wordt de aluminiumbuis op maat gesneden.
De mantela is vervaardigd uit PVC en  heeft 2 functies: enerzijds is het een stokhouder en anderzijds produceert de mantela het geluid van een rasp. De mantelbuis wordt op maat gesneden en de nodige aanhechtingspunten worden voorzien. Tenslotte wordt een kurk aangebracht.

STAPPEN

STAP 2

Het lederen handvat wordt op maat gesneden en voorzien van zeilringen.

STAP 2

De aluminium opspanbuisjes worden op maat gesneden  met een pijpsnijder

STAP 3

De mantelbuis wordt op maat gesneden, bevestigingsgaten worden geboord en een kurk wordt bevestigd aan de onderzijde.

GEREEDSCHAP

breekmes groot
zeilringenklem
49476

1.Breekmes 2. Zeilringenklem 3. Muntstuk 5 eurocent 4. Els 5 Kruisschroevedraaier 6. Schaar 7 Multitool 8. Lijmstift 9. Pijpsnijder 10. Hamer

NODIGE MATERIALEN

RR_WineCellar_Element (22)
nerez-vrut-do-dreva-60-x-4-mm-1-kus__prd-276-8

1.Aluminiumbuis 2. Lederen vel 3.Mantelbuis 4. Kurk 5 Houtschroef 6. Sjabloon